Deutsch

Waarom kiest u voor een vakantie op Texel? Als je deze vraag aan toeristen op de veerboot stelt, hoor je zeker het volgende: "Vanwege de zee, de rust en de natuur." Nou, daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Het strand is nog steeds de nummer één publiekstrekker.

Wat te doen op Texel

Het ís ook fantastisch. Met je voeten in het zachte zand, beetje wegdromen aan zee. OK, op drukke dagen heb je een paar windschermen en felgekleurde schepjes in je blikveld. Loop je éven verder door, dan zitten er meters tussen de strandhanddoeken. Ook weer een pluspunt van Texel. Onze ervaring: je stapt hier in een andere wereld. Voor je gevoel staat de tijd stil. Achter elk duintje, straatje of uitkijkpunt schuilt een verhaal. En de eigengereide Texelaars laten je graag het eilandleven ervaren. Een bezoekje aan de vuurtoren, een mooie wandeling maken door het dennenbos, of authentieke dorpjes bezoeken zoals De Waal of Oudeschild. Op Texel, slechts 170 km2 groot, vind je bos, strand, dorpjes én werelderfgoed De Wadden. En je kunt het allemaal op de fiets af!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht van leuke aanbiedingen en nieuwtjes over Texel.

Zien & Doen op Texel

Image
Image

Copyright www.texelduinen.nl

Video: TexelInformatie | Website door WEBJONGENS