Deutsch

Wil je meer weten over de natuur en geschiedenis van Texel bezoek dan een van de musea.

Ecomare

Zeehonden en bruinvissen in de buitenbassins, veel verschillende vissen in het zeeaquarium, jan-van-genten in de vogelopvang: bij Ecomare is van alles te beleven. In de Walviszaal loop je tussen de skeletten van verschillende soorten walvissen en dolfijnen die in de buurt van Texel zijn aangespoeld. 

Ontdek het verleden van de Noordzee in de tijdelijke expositie Doggerland. Het gebied was tot 11.000 jaar geleden een toendralandschap waarin grote zoogdieren zoals mammoeten en wolharige neushoorns leefden. Tot november 2024 te zien in Ecomare.


www.ecomare.nl

Maritiem en Juttersmuseum Flora

In dit museum beleef je van alles rond strandjutten, het loods- en reddingwezen en de visserij. Je ziet hier een bonte verzameling van op het strand aangespoelde voorwerpen. Het allerleukste zijn de verhalen die daarbij horen. Daarover vertellen de jutters je graag! In het TESO-paviljoen in de stuurhut van de voormalige veerboot Schulpengat, beleef je de geschiedenis van de veerdienst op een interactieve manier. De kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in de uitgebreide speeltuin.
www.juttersflora.nl

Kaap Skil

Kaapskil

Kaap Skil heeft vaste exposities over onder andere de maritieme schatten in de Waddenzee, maar ook een reusachtige maquette van de Rede van Texel in de VOC-tijd en juttershuisjes op het buitenterrein.

Sinds juli 2022 zijn honderden vondsten uit het Palmhoutwrak permanent te zien zijn in Kaap Skil. De collectie bestaat uit vele honderden, veelal puissant rijke objecten afkomstig van een schip dat in de zeventiende eeuw voor Texel is gezonken. Het bekendste object uit dit wrak is 'De Jurk', een zeer goed bewaard gebleven luxe rode jurk uit de 17e eeuw. 
www.kaapskil.nl

Oudheidkamer

In dit kleine museum in het centrum van Den Burg ga je terug in de tijd. Het pand is gebouwd in 1599 en is helemaal in stijl ingericht. Op de zolder zijn wisselende exposities te zien. Achter het museum is een kleine kruidentuin. In 2024 is de tentoonstelling "Spelen met het Verleden" te zien op de bovenverdieping van het museum. Ontdek nostalgisch speelgoed om te bekijken en zelfs speelgoed van vroeger om uit te proberen.
www.oudheidkamertexel.nl

Luchtvaart en Oorlogsmuseum Texel

Het Luchtvaart en Oorlogsmuseum heeft een expositie over de vlieghistorie van Texel en over de Georgische opstand aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het museum is gevestigd bij het vliegveld, waar je vliegtuigen en parachutespringers kunt spotten.
www.lomt.nl

Museum Waelstee

In een oude stolpboerderij in het kleine dorpje De Waal wordt met jaarlijks wisselende exposities een beeld gegeven van de geschiedenis van de landbouw, het vervoer en de Watersnoodsramp van 1953 op Texel. In de smederij van het museum worden regelmatig demonstraties gegeven.
www.cultuurmuseumtexel.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht van leuke aanbiedingen en nieuwtjes over Texel.

Zien & Doen op Texel

Image
Image

Copyright www.texelduinen.nl

Video: TexelInformatie | Website door WEBJONGENS