Deutsch

Met de auto naar Texel

Met de auto naar Texel

Wanneer je naar het eiland komt is er genoeg te zien en te beleven. Je kunt natuurlijk prima met het openbaar vervoer komen, maar met de auto kun je toch wat meer plekken bezoeken en meer spullen meenemen. Als je met de auto naar Texel komt zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Daar vertellen we je hieronder graag meer.

Overtocht naar Texel met auto

TESO vaart elke dag op het halve uur vanuit Den Helder naar Texel. De eerste boot gaat al om 6.30 uur (m.u.v. zondag, dan vertrekt hij later). De laatste boot vertrekt altijd om 21.30 uur. Aan boord van de veerboot is er plek voor 300 voertuigen; van auto’s, tot motoren, campers en vrachtwagens. Je kunt bij de TESO een ticket kopen, maar we adviseren om voorafgaand aan je reis een ticket te reserveren. Met een e-ticket kun je namelijk sneller door de slagbomen. Je ticket voor de heenreis is tevens je ticket voor de terugreis. Bekijk de website voor de tarieven en ticketverkoop.

Parkeren op Texel

Op het eiland geldt op de meeste plekken betaald parkeren. Hiervoor bestel je een e-ticket op je kenteken via www.texelevignet.nl of bij de parkeerautomaten op het eiland. De kosten hiervoor bedragen €10,00 per dag, € 20,00 per week of € 30,00 per 365 dagen. Wanneer je geen vignet hebt riskeer je een flinke boete, dus we adviseren om er tijdig eentje aan te schaffen. In de blauwe zones in het centrum van Den Burg en De Koog geldt een beperkte parkeerduur. In deze zones hoef je niet betalen om te parkeren.

Parkeren Den Helder

Twijfel je of je met de auto het eiland op wilt of wil je liever de kosten voor de boot besparen? Dan kun je de auto bij de veerhaven parkeren in Den Helder en met de fiets of te voet verder reizen. Je kunt dan bij de veerhaven een ticket kopen en vervolgens doorlopen naar de opstapplaats. Op het eiland kun je wanneer je te voet bent gebruik maken van het openbaar vervoer en wanneer je lekker wilt fietsen op Texel kun je een fiets huren.

Route naar de parkeerplaats: om het parkeerterrein te bereiken, volg je de route ‘P Texel’, ‘Afhalen + Wegbrengen’. Houd er wel rekening mee dat het hier in de zomer redelijk vol kan staan. 

Zoek je nog een unieke vakantiewoning op Texel?

Bekijk ons aanbod

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht van leuke aanbiedingen en nieuwtjes over Texel.

Zien & Doen op Texel

Image
Image

Copyright www.texelduinen.nl

Video: TexelInformatie | Website door WEBJONGENS