Deutsch

Texel met kinderen

Naar Texel met kinderen? Dit zijn de 10 leukste uitjes!

Texel met kinderen is super leuk, want er zijn zowel in de zomer als op koudere dagen volop mogelijkheden om je te vermaken met het hele gezin. Wanneer je hier samen op vakantie bent hoef je je dus geen zorgen te maken dat de kinderen zich gaan vervelen. Van gratis activiteiten, zoals naar het strand of de speeltuin, tot betaalde activiteiten zoals naar Ecomare of een garnalenvistocht. Er is voor ieder wat wils! Om je op weg te helpen hebben we de 10 leukste en meest diverse uitjes voor je op een rij gezet:

1. IJs eten bij Novalishoeve

Novalishoeve is een biologisch-dynamische zuivelboerderij waar pure en ambachtelijke producten worden gemaakt, van kaas tot brood en ijs. Vooral het ijs, gemaakt van verse melk, is ontzettend lekker en dat maakt de boerderij voor de kinderen extra leuk. In de stal kun je de melkkoeien, varkens en kippen bekijken en wanneer de maatregelen het toelaten kun je een rondleiding krijgen of de koeien melken. Naast de boerderij is een speeltuin waar de kids zich lekker kunnen vermaken, terwijl jij op het terras geniet van een cappuccino met verse melk.

2. Zeehonden kijken bij Ecomare

Van alle uitjes is dit waarschijnlijk de meest populaire tijdens een bezoek aan Texel met kinderen: Ecomare. Niet zo verrassend, want wie houdt er nou niet van zeehondjes kijken? Ecomare is een opvangcentrum voor zieke of gewonde vogels en zeehonden, dus met een bezoekje draag je direct bij aan de bescherming van deze dieren. Naast zeehonden kijken kun je hier allerlei vissen zien in het aquarium, spelen in de speeltuin of een hapje en een drankje doen in het restaurant. Maar de zeehonden blijven natuurlijk het grootste spektakel!

3. Op zoek naar de Sommeltjes

Er wordt gezegd dat er op Texel Sommeltjes wonen; een soort aardmannetjes die leven in de duinen en op de Sommeltjesberg, waar ze dansen in het maanlicht. Ze veranderen in steen zodra de zon opkomt en komen weer tot leven wanneer het donker wordt. Het Sommeltjespad is een wandelroute, gemaakt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, die je door het bos De Dennen leidt om op zoek te gaan naar de versteende Sommeltjes. De route is in totaal 1,5 km lang en start bij de Pelikaanweg in De Koog.

4. De leukste speeltuin van Texel

Piraatje spelen? Neem je kinderen mee naar het Speelwrak: een 30 meter lang schip waar je kinderen (van 3 tot 16 jaar) heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Het schip ligt in Oudeschild, waar je na afloop een lekkere portie kibbeling kunt halen.

 

Wil je kind liever hutten bouwen? In het Texelse bos is op 3 plekken een bosspeelplaats waar kinderen buiten de paden mogen spelen en zelfs hutten mogen bouwen met de aanwezige takken. Je vindt de bosspeelplaatsen bij de Fonteinsnol in De Dennen, aan de Boodtlaan in De Koog en in het Krimbos in De Cocksdorp.

5. Voedselbos Texel

Nog niet zo lang geopend, maar nu al een populaire attractie voor jong en oud, is het Voedselbos. Hier staat het vol met fruitbomen, notenbomen, kruiden- en groenteplanten. Alles wat rijp is mag ter plekke geproefd worden en hun eigen jammetjes kun je proeven op het terras of kopen in de winkel. Voor kinderen tot 10 jaar is er een kabouterpad, waar ze lekker kunnen rennen, klimmen en klauteren. En wil je ook nog iets leren? Dan kun je meedoen aan de rondleiding. Probeer bij een bezoekje aan het Voedselbos in ieder geval de aardbeien als ze er zijn. Die zijn zo lekker dat mensen er voor in de rij stonden!

6. Juttersmuseum Flora

Benieuwd naar wat er in 80 jaar tijd allemaal kan aanspoelen op het strand van Texel? Breng dan een bezoekje aan Juttersmuseum Flora! Werkelijk waar, je zult versteld staan van de diversiteit aan spullen dat hier is aangespoeld door schipbreuken. Dit museum is zowel met goed als slecht weer een ontzettend leuke beleving, waarbij je niet raakt uitgekeken op alle vondsten die zijn gedaan op het Texelse strand. Leuk én educatief, want de Juttersverhalen vertellen je wat “Jutten” precies betekent en welke vondsten er zijn gedaan. Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten, spelletjes en er is een uitgebreide speeltuin. Dat maakt het tot een geweldig uitje voor het hele gezin!

7. Beklim de vuurtoren in De Cocksdorp

Wanneer je denkt aan Texel, wat komt er dan als eerste bij je op? Oke, na de lammetjes dan? Precies: de Vuurtoren! Iets wat je bij een bezoek aan Texel met kinderen absoluut niet mag overslaan. Het is wel even een klim, maar na zes verdiepingen van in totaal 118 treden is het toch echt wel genieten op 47 meter hoogte. Het uitzicht is met helder weer prachtig en je kunt in de verte zelfs Vlieland, Terschelling en Den Helder zien liggen. Voor geschiedenisliefhebbers biedt deze vuurtoren nog iets meer dan een mooi uitzicht; in de Tweede wereldoorlog is er namelijk zoveel op geschoten dat de muur vol met gaten zat. Deze zijn alleen te zien wanneer je de toren beklimt. Aan de buitenkant zie je slechts de muur die er omheen is gebouwd.

8. Garnalenvissen op de Waddenzee

Stap aan boord van de TX10 in Oudeschild en vaar 2 uur mee met een garnalenvistocht op de Waddenzee! Naast garnalen zul je nog veel andere vissoorten in het net vinden, zoals krabbetjes en zeesterren. Deze worden door de schipper met behulp van de kinderen weer terug de zee in gegooid. En de garnalen? Die worden ter plekke gekookt en een grote kookpan. De kinderen krijgen dan uitgelegd hoe ze de garnalen het beste kunnen pellen en dan is het smullen. Verser dan dit kan niet! 

9. Kaap Skil museum

Wie Texel echt wil leren kennen brengt een bezoek aan het Kaap Skil museum. Het brengt je terug naar de geschiedenis over het leven met de zee en hoe de cultuur op Texel is ontstaan. Voor kinderen is hier veel te beleven, zowel binnen als buiten. Ga naar het openluchtmuseum of doe alle ‘Kaapskills’ en maak kennis met het leven met de zee zoals dat vroeger was. Wanneer je ze allemaal hebt gedaan ontvang je zelfs een diploma. Oftewel, het ideale uitje op Texel met kinderen die uit zijn op avontuur!

10. Lammetjes knuffelen

Wist je dat er op Texel evenveel mensen (14.000) als schapen wonen? In de lente kun je hier je geluk dus niet op, want dan zijn alle weilanden gevuld met dartelende lammetjes. Op sommige plekken kun je de lammetjes zelfs komen knuffelen, zoals bij de Schapenboerderij. In de stallen vind je kalfjes, geitjes en schaapjes en in de ‘knuffel corner’ kan je met lammetjes, geitjes, cavia's en kippen knuffelen. Daar worden niet alleen je kinderen gegarandeerd blij van, maar jij ook!

Nog op zoek naar een unieke vakantiewoning op Texel met kinderen?

Voor een zorgeloos verblijf op Texel met kinderen hebben we bij Texelduinen een aantal unieke vakantiehuizen waar je optimaal kunt genieten met het hele gezin. Bekijk meteen het volledige aanbod en onze last-minute deals!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht van leuke aanbiedingen en nieuwtjes over Texel.

Zien & Doen op Texel

Image
Image

Copyright www.texelduinen.nl

Video: TexelInformatie | Website door WEBJONGENS