Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Zomer op Texel

strand gezin 960x369 tekst

Ook in de zomer valt er van alles te genieten op Texel. 

Het strand is dé plek om te ontspannen. De zon op je huid, het ontspannende geluid van golven en wind, het gladde zand door je handen en een duik in de branding om alles van je af te spoelen. Zomervakantie in optima forma.

Het strand is ook dé plek om de mooiste foto's van de zonsondergang te maken. Op het Noordzeestrand zie je 's avonds de zon in de zee zinken.

1. Strand

De Texelse strandslagen hebben elk hun eigen karakteristieken. Zo is er bij Paal 12 en 15, waar veel Texelaars komen, een gemoedelijke sfeer. Paal 17 biedt juist veel activiteiten en evenementen. En bij de vuurtoren wandel je over het brede strand naar de zee. Volg je graag het catamaranzeilen, dan ga je naar Paal 33, vlakbij de steiger van De Vriendschap, de boot naar Vlieland.

Tip: als je met kleine kinderen bent, is het handig om een strandhuisje en/of een bolderwagen te huren. Gemakkelijk voor alle spullen die je mee wilt nemen. Bij de grote strandslagen is in de zomer strandbewaking aanwezig.

Lees meer

2. Fietsen en wandelen

fietsers waddendijk 300x200De Texelse natuur ontdek je tijdens een fietstocht of wandeling. Volg de fietsknooppunten om langs de mooiste plekjes te rijden. In de natuurgebieden zijn veel bewegwijzerde wandelroutes. 

Een aanrader is om door de Slufter naar het strand te lopen. Zoutminnende planten, zoals zeeaster en Engels gras, kleuren de vlakte in de zomermaanden prachtig lila en paars.

 

 

 

3. Excursies

Via Ecomare zijn diverse excursies in de natuur te reserveren. Van een schemerexcursie tot familieactiviteiten als sleepnetvissen.

Het Vogelinformatiecentrum organiseert speciale vogelexcursies. 

4. Vaartochtje 

haven 300x200Ga aan boord van een garnalenkotter en zie hoe de garnalen gevangen worden. De vangst wordt aan boord gekookt en verdeeld. Dan kun je zelf proberen handigheid te krijgen in het pellen van de garnalen. 

Wil je meer actie kies dan voor de Bruuzer. Bruuzer - Texels voor 'wildebras' - is een snelle powerboat voor de leukste rib experiences op Texel. Een unieke kans om op gepaste afstand zeehonden te spotten!

5. Festivals en evenementen

Normaalgesproken is de zomer het seizoen van heel veel verschillende evenementen. Voor 2021 is nog onzeker of deze weer georganiseerd kunnen worden. 

6. Rustige plekjes

Als je de veerboot afrijdt, denk je misschien dat het druk is op Texel. Toch zijn er ook in de drukte weken van de zomervakantie op Texel heel veel plekjes waar je je alleen op de wereld waant. Lees hier onze tips