Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Winter op Texel

winter 960x368 watermerk tekst

Wintervakantie op Texel

In de voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie) maak je op Texel kennis met de ruwe kant van het eiland.

sterrenhemel pxhere 300x200Nachtelijke duisternis

Het is rustig op het eiland, de bomen zijn nog kaal, het helmgras in de duinen is dor, het stormt misschien wel op het strand en er zijn lange, donkere avonden. Een mooie tijd om na een wandeling in de natuur op te warmen bij het haardvuur. 

De avonden op Texel zijn echt donker: de ideale plek om sterren te kijken. Bij Ecomare is het observatorium van de Volkssterrenwacht regelmatig geopend. Deze is toegankelijk voor mindervaliden.

Sneeuwklokjes

Het eerste teken dat het voorjaar eraan komt, is de komst van de sneeuwklokjes. Ook in het bos vindt je er grote hoeveelheden van.

Schaatsen

Het gebeurt natuurlijk niet elk jaar, maar op Texel kun je tijdens een strenge winter schaatsen in de natuur. Natuurgebied Waalenburg is hier heel geschikt voor. Ook in het duingebied bij Den Hoorn wordt geschaatst. Daarnaast hebben de dorpen eigen schaatsbanen. 

Vogels kijken

scholekster 300x200Texel is de ideale plek voor trekvogels, maar er zijn ook veel vogels die het hele jaar blijven. Trekvogels kiezen Texel om te rusten tijdens de lange reis naar het zuiden of het noorden. Door de ligging aan de Waddenzee is er altijd genoeg voedsel in de buurt. 

Om vogels te spotten hoef je niet diep de natuurgebieden in: je kunt ze op diverse plekken vanaf de openbare weg zien. Bijvoorbeeld bij Ottersaat of in polder Waalenburg.