Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Bijzondere accommodaties
  • Gratis Wifi
  • Geen receptie, direct uw vakantiehuis in!
  • LASTMINUTES

Texel tijdens corona

reuzenaardbei uitsnede

Wat te doen op Texel tijdens de coronacrisis

Bij Texelduinen bent u van harte welkom. Als u bij Texelduinen een vakantiehuis huurt, ontvangt u altijd van tevoren informatie hoe u in het huis kunt. U checkt altijd contactloos in.

In onze liveblog leest u de laatste ontwikkelingen rond de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Daar vindt u onder andere informatie over wanneer restaurants en musea weer open mogen en onder welke voorwaarden.

Wat kun je nu wel doen op Texel?

Texel staat bekend om rust, ruimte en natuur. Daarvan kunt u nu optimaal genieten. Voor andere activiteiten gelden vaak aangepaste mogelijkheden.

Eten en drinken

Restaurants zijn geopend. Voor het terras hoeft u niet te reserveren, voor binnen wel. 

Stalletjes onderweg

verse eieren 300x200Texel heeft altijd al veel stalletjes langs de weg, maar in deze tijd zijn ze verzameld op een speciale Facebookpagina 'Stalletjes op Texel'. Op een Google maps pagina vindt u daar allerlei stalletjes. Het aanbod varieert enorm; van aardbeien tot bloemen en van eieren tot kaas.

Winkelen

De supermarkten zijn de hele dag open. Wilt u boodschappen laten bezorgen, dan kunt u dit doen bij Plus Hooijschuur of de diverse Spar-winkels op Texel.

Ook de andere winkels zijn geopend. 


Strand

Het strand is weer vrij toegankelijk en de strandpaviljoens zijn open.

Activiteiten/attracties

Veel activiteiten en attracties zijn weer geopend. Check vooraf hun website. 

Ecomare, KaapSkil en Maritiem en Juttersmuseum Flora zijn vanaf 1 juni weer geopend. Voor Ecomare moet u vooraf online reserveren. Bij Kaap Skil is dat niet nodig. De vuurtoren, de Oudheidkamer, het Luchtvaartmuseum en het Cultuurhistorisch museum zijn nog gesloten.

Genieten

Pak de fiets, neem een lunchpakket mee en geniet van het landschap, de vogels, de schapen met lammetjes en de rust en ruimte. Onderweg kun je bij de stalletjes vast nog iets lekkers voor vanavond kopen.