Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Bijzondere accommodaties
  • Gratis Wifi
  • Geen receptie, direct uw vakantiehuis in!
  • LASTMINUTES

Texel tijdens corona

reuzenaardbei uitsnede

Wat te doen op Texel tijdens de coronacrisis

Bij Texelduinen bent u van harte welkom. Als u bij Texelduinen een vakantiehuis huurt, ontvangt u altijd van tevoren informatie hoe u in het huis kunt. U checkt altijd contactloos in.

In onze liveblog leest u de laatste ontwikkelingen rond de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Daar vindt u onder andere informatie over wanneer restaurants en musea weer open mogen en onder welke voorwaarden.

Wat kun je nu wel doen op Texel?

Texel staat bekend om rust, ruimte en natuur. Daarvan kunt u nu optimaal genieten. Voor andere activiteiten gelden vaak aangepaste mogelijkheden.

Eten en drinken

Veel restaurants hebben nu een bezorgservice of gelegenheid voor afhalen. Een overzicht van deze bedrijven vindt u op een speciale website

Stalletjes onderweg

verse eieren 300x200Texel heeft altijd al veel stalletjes langs de weg, maar in deze tijd zijn ze verzameld op een speciale Facebookpagina 'Stalletjes op Texel'. Op een Google maps pagina vindt u daar allerlei stalletjes. Het aanbod varieert enorm; van aardbeien tot bloemen en van eieren tot kaas.

Winkelen

De supermarkten zijn de hele dag open. Wilt u boodschappen laten bezorgen, dan kunt u dit doen bij Plus Hooijschuur of de diverse Spar-winkels op Texel.

De meeste andere winkels zijn ook geopend, maar hanteren vaak beperkte openingstijden. 


Strand

Het strand is vrij toegankelijk, maar er zijn geen strandhuisjes te huur. Veel strandpaviljoens hebben een afhaaldesk voor koffie en ander lekkers.

Activiteiten/attracties

Schapenboerderij Texel is weer beperkt geopend. Er mag maar 1 gezin een half uur lammetjesboerderij kleintegelijk in de schuur zijn. Daarna heeft u de mogelijkheid om nog op het buitenterrein te verblijven. Voor een bezoek moet u daarom op dit moment een tijdstip reserveren.

Zandbank Texel biedt een aangepast programma voor outdooractiviteiten. 
Ook TexelActive biedt activiteiten aan.

Ecomare en KaapSkil zijn vanaf 1 juni weer geopend. U moet daarvoor voor uw bezoek online een ticket met tijdslot kopen.

Genieten

Pak de fiets, neem een lunchpakket mee en geniet van het landschap, de vogels, de schapen met lammetjes en de rust en ruimte. Onderweg kun je bij de stalletjes vast nog iets lekkers voor vanavond kopen.