TXD steiger van sil

Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Over Texel

Texel vakantie-eiland

Waarom ga je naar Texel? Vraag het toeristen op de boot en je zult geheid te horen krijgen: ‘voor de zee, de rust en natuur. Tja, daar is geen speld tussen te krijgen. Het strand is nog altijd publiekstrekker nummer één. 

Het is ook fantastisch. Met je voeten in het zachte zand, beetje wegdromen aan zee. OK, op drukke dagen heb je een paar windschermen en felgekleurde schepjes in je blikveld. Loop je éven verder door, dan zitten er meters tussen de strandhanddoeken. Ook weer een pluspunt van Texel. Mijn ervaring: je stapt hier in een andere wereld. Voor je gevoel staat de tijd staat stil. Achter elk duintje, straatje of uitkijkpunt schuilt een verhaal. En de eigengereide Texelaars laten je graag het eilandleven ervaren. Doordringende geur op de kaasboerderij opsnuiven, op een blokart langs de vloedlijn scheren of losgaan op muziekfestivals. Wat ik zelf bijzonder vind: op slechts 170 km2 vind je bos, strand, dorpjes en werelderfgoed De Wadden. En je kunt het allemaal op de fiets af!

 

Praktische informatie

wagemaker

 

 

 

 

Veerboot Texel

Het hele jaar vaart TESO elk uur van Den Helder naar Texel. Op drukke dagen vertrekt er een extra veerboot voor de overtocht naar Texel of terug. Reisinformatie, prijzen en E-tickets: www.teso.nl

texelhopper

 

 

 

 


Openbaar vervoer

Op Texel (en naar de boot) reis je met de Texelhopper. Twee buslijnen rijden volgens een vaste dienstregeling. Kleine busjes brengen je naar 130 opstappunten, verspreid over het hele eiland. Je betaalt € 3,00 per rit. Vooraf reserveren is noodzakelijk. www.texelhopper.nl

logo texelevignet

Texel Parkeren

Op het eiland geldt betaald parkeren. Hiervoor bestel je een e-ticket op kenteken via www.texelevignet.nl of bij de parkeerautomaten op het eiland. Kosten € 10,00 per dag, € 20,00 per week of € 30,00 per 365 dagen. Let op de parkeerduur; deze verschilt per locatie.