Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Kerst op Texel

kerstvakantie op texel

Kerst op Texel

kerstkoekjes pixabay 300x200Texel is een mooie plek voor een gezellig samenzijn met Kerstmis. Het winterse landschap en de sfeervolle dorpjes brengen je ontspanning in de drukke eindejaarstijd. Tijd voor lekker eten, cadeautjes, maar vooral ... tijd voor elkaar!
De dagen zijn kort, zodat een fijn vakantiehuis extra belangrijk is. Een plek waar ruimte is voor iedereen en waar u kunt genieten van alle gemak en comfort. Onze bijzondere vakantiehuizen, sommige met (open) haard, geven extra sfeer aan je kerstvakantie. Kies een huis met een uitgebreide keuken of bestel lekker eten bij een van de Texelse restaurants. Er is altijd een villa of vakantiewoning die bij uw wensen past. In een dorp, in het bos of juist op het platteland.

 

 7 tips voor je kerstvakantie 2020 op Texel

Wat is er in dit bijzondere jaar te doen op Texel in de kerstvakantie?  Lees hier onze tips.

1. Wandelroute door de Bollekamer

kerst kaarsen 300x200Een heerlijke wandeling in de winterse natuur. Deze route van 3 km voert u door het duingebied nabij Den Hoorn. Hier kunt u Schotse hooglanders tegenkomen. https://www.staatsbosbeheer.nl/Routes/texel/wandelroute-bollekamer

2. Ecomare

Zeehonden en bruinvissen in de buitenbassins, veel verschillende vissen in het zeeaquarium, jan-van-genten in de vogelopvang: bij Ecomare is van alles te beleven. In de Walviszaal loop je tussen de skeletten van verschillende soorten walvissen en dolfijnen die in de buurt van Texel zijn aangespoeld. Bij Ecomare ben je welkom met een vooraf gekocht kaartje voor een bepaalde aankomststijd. Gebruik van een mondkapje is verplicht.

uitkijkpunt PHzanddijk 300x2003. Uitkijkpunt Prins-Hendrik Zanddijk

Ook in de winter is het nieuwe uitzichtpunt bij de Prins-Hendrik Zanddijk een bezoekje waard. Vanaf het wandelpad er naar toe heb je uitzicht op de Hoge Berg. Vanaf het uitzichtpunt zie je het nieuwe natuurgebied en Oudeschild.

4. Kaap Skil

Kaap Skil heeft vaste exposities over onder andere de maritieme schatten in de Waddenzee, de TESO-bootdienst, maar ook een reusachtige maquette van de Rede van Texel in de VOC-tijd en de juttershuisjes op het buitenterrein. Ook bij Kaap Skil moet vooraf gereserveerd worden met tijdslot. Gebruik van een mondkapje is verplicht.

5. Hoge Berg

Een berg van 15 meter boven NAP: dat is de Hoge Berg op Texel. Ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden, toen de gletsjers grote hoeveelheden keien en leem voor zich uit stuwden. Dit heuvellandschap tussen Den Burg en Oudeschild heeft tuinwallen als perceelsafscheidingen en kenmerkende schapenboeten, waarin de boeren vroeger hun hooi en gereedschap bewaarden. Hier zijn de schapen in de meerderheid. De Hoge Berg is in 2019 uitgeroepen tot Icoonlandschap.

hors jonge duintjes 300x2006. Strandwandeling

Het strand is altijd dichtbij op Texel. Kies voor een wandeling over het brede strand bij de vuurtoren of een van de strandslagen bij het bos of De Koog. Het meest zuidelijke strand van Texel is De Hors, Door het natuurgebied wandel je naar het superbrede strand. Dit is een gebied dat groeit en waar steeds nieuwe duintjes ontstaan. Fascinerend!

7. Uit eten in je eigen vakantiehuis

Deze kerstvakantie brengen veel restaurants hun gerechten bij uw voordeur. Van een luxe meergangendiner tot een maaltijd van een eetcafé. Check de facebookpagina Horecaplatform Texel of de overzichtkaart.

 

Direct je Kerstvakantie boeken?
Bekijk aanbod