Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Bijzondere accommodaties
  • Gratis Wifi
  • Geen receptie, direct uw vakantiehuis in!
  • LASTMINUTES

Kerst op Texel

kerstvakantie op texel

Kerst op Texel

kerstkoekjes pixabay 300x200Texel is een mooie plek voor een gezellig samenzijn met Kerstmis. Het winterse landschap en de sfeervolle dorpjes brengen je ontspanning in de drukke eindejaarstijd. Tijd voor lekker eten, cadeautjes, maar vooral ... tijd voor elkaar!
De dagen zijn kort, zodat een fijn vakantiehuis extra belangrijk is. Een plek waar ruimte is voor iedereen en waar u kunt genieten van alle gemak en comfort. Onze bijzondere vakantiehuizen, sommige met (open) haard, geven extra sfeer aan je kerstvakantie. Kies een huis met een uitgebreide keuken of ga lekker eten bij een van de Texelse restaurants. Er is altijd een villa of vakantiewoning die bij uw wensen past. In een dorp, in het bos of juist op het platteland.

 

 8 tips voor je kerstvakantie 2019 op Texel

1. Wandelroute door de Bollekamer

kerst kaarsen 300x200Een heerlijke wandeling in de winterse natuur. Deze route van 3 km voert u door het duingebied nabij Den Hoorn. Hier kunt u Schotse hooglanders tegenkomen. https://www.staatsbosbeheer.nl/Routes/texel/wandelroute-bollekamer

2. Ecomare

Zeehonden en bruinvissen in de buitenbassins, veel verschillende vissen in het zeeaquarium, jan-van-genten in de vogelopvang: bij Ecomare is van alles te beleven. In de Walviszaal loop je tussen de skeletten van verschillende soorten walvissen en dolfijnen die in de buurt van Texel zijn aangespoeld. In de Kerstvakantie is regelmatig het zeelaboratorium geopend en zijn er poppenkastvoorstellingen, knutselprogramma’s en kun je braakballen pluizen.

3. Wintermarkten

Kerstmarkt 300x200In de Kerstvakantie is er op 21 december kerstmarkt in Oosterend en op 22 december in De Cocksdorp. Op 27 december worden wintermarkten georganiseerd in De Cocksdorp en Den Burg.

4. Kerstzang De Koog

Op Kerstavond, 24 december om 19.00 uur, zingen inwoners van De Koog en toeristen samen kerstliedjes bij de grote kerstboom op het dorpsplein in De Koog.

5. Shoppen

Tijd voor een rondje door de gezellige winkelstraten van Texel. In De Koog zijn de winkels elke zondag open en in Den Burg is het op 22 en 29 december koopzondag.

6. Open ateliers en expositie

wandelen bos 300x200Leden van Kunstenaarsvereniging Zout openen hun ateliers op enkele dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. In de Kerstvakantie is er tevens een gezamenlijke expositie. Meer info binnenkort op www.zouttexel.nl

7. Kaap Skil

Vaste exposities over onder andere de maritieme schatten in de Waddenzee, de TESO-bootdienst, maar ook een reusachtige maquette van de Rede van Texel in de VOC-tijd en de juttershuisjes op het buitenterrein. In de vakantie organiseert KaapSkil extra activiteiten, zoals een workshop jutterstuk.

8. Nieuwjaarsduik

Voor een verfrissende nieuwjaarsduik op 1 januari heeft u op Texel de keuze uit 3 plekken: Paal 9, 20, 28

Direct je Kerstvakantie boeken?
Bekijk aanbod