Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Texels Trots

Texels Trots

[blog okt 2016]

De ingebruikname van de nieuwe veerboot Texelstroom afgelopen week zorgde voor heel veel enthousiaste reacties over deze boot en de veerdienst. De Texelaars zijn trots op hun TESO-veerdienst. TESO betekent niet voor niks Texels Eigen Stoomboot Onderneming.

Dokter Wagemaker

TESO is opgericht in 1907. Veel Texelaars, rijk en arm, kochten een aandeel in deze onderneming. Het initiatief tot de oprichting werd genomen door een groep actieve Texelaars onder aanvoering van Dokter Wagemaker. Men was ontevreden over de dienstregeling, de prijs en de kwaliteit van de veerdienst die tot die tijd de verbinding met het vasteland onderhield.

Doel van TESO is het onderhouden van een goede en betaalbare verbinding met het vasteland. Winst maken is absoluut geen doel. “We varen om te varen en niet voor de winst”. De NV TESO heeft meer dan 3.000 aandeelhouders, veel Texelaars. TESO-aandelen zijn zeer geliefd, hoewel nauwelijks dividend wordt uitgekeerd. Aandeelhouders van TESO zijn er trots op dat ze ‘mede-eigenaar’ van de veerboot zijn.

Goedkope overtocht

Door de doelstelling van TESO is de overtocht naar Texel nog steeds opvallend goedkoop. Voor € 2,50 vaar je al naar Texel én terug! Voor de auto incl. maximaal 9 inzittenden betaal je € 37 voor een retour en op dinsdag, woensdag en donderdag slechts € 25. Als je vooraf een e-ticket bestelt via www.teso.nl dan kun je via de onbemande loketten naar de veerboot. Als je ook nog je kenteken registreert, dan gaan de slagbomen zelfs automatisch voor je open.

‘Cruiseschip’

Iedereen, Texelaars en gasten van het eiland, is nieuwsgierig naar de nieuwe boot en hoopt binnenkort een overtocht met de Texelstroom te kunnen maken. Dit moderne schip heeft de uitstraling van een cruiseschip, is licht en modern (wat denk je van volop stopcontacten om je devices op te laden) en je kunt tijdens de overtocht van het uitzicht genieten. Social media liepen afgelopen week vol met fotoreportages van degenen die het geluk hadden om al met het nieuwe schip te mogen overvaren. Voorlopig vaart de Texelstroom nog regelmatig als extra boot. Daarna zet TESO de ferry in voor de reguliere dienstregeling.

Wil je Texel en de nieuwe veerboot ook ontdekken? Doe dan een weekendje Texel of boek een vakantie op het eiland. Kies uit ons aanbod voor een heerlijke villa, een rustig gelegen eilandlodge en een mooie bungalow of een vakantiehuis met veel privacy. Als je snel wilt vertrekken, check dan onze lastminutes.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast