Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
 • Unieke vakantiehuizen
 • Op de mooiste plekjes
 • Contactloos inchecken
 • LASTMINUTES

Liveblog: coronamaatregelen op Texel

Liveblog: coronamaatregelen op Texel

Heeft u vragen over annuleringen, dan verzoeken wij u deze per e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Via deze pagina houden we u van de maatregelen op de hoogte. Dit op basis van berichtgeving van VVV Texel, gemeente Texel, Teso-bootdienst en ondernemersvereniging TOP.

laatste update: 4 januari 2021

Bij Texelduinen ga je altijd direct naar je vakantiehuis en met de vooraf verstrekte code kun je zo naar binnen. Contactloos huren en contactloos inchecken.

Lees hier meer informatie over wat je in deze tijd kunt doen op Texel.

update 4 januari 2021

Een actueel overzicht van de geldende maatregelen leest u op de site van VVV Texel.

update 14 oktober 2020

Vanaf 14 oktober 2020 22.00 uur zijn alle eet- en drinkgelegenheden gesloten. Afhalen is wel mogelijk. 

Detailhandel sluit uiterlijk om 20.00 uur. Levensmiddelenwinkels mogen later open blijven.Tussen 20:00 uur – 07:00 uur wordt er geen alcohol of softdrugs meer verkocht of bezorgd. Het is niet toegestaan om tussen 20:00 uur en 07:00 uur alcohol of softdrugs op zak te hebben of te nuttigen in de openbare ruimte.

Bioscoop en theater blijven geopend voor max. 30 personen.

update 23 september 2020

Advies Texelse huisartsen
Bij Corona verdachte klachten blijft het eerste advies om naar huis te gaan! Heeft u verschijnselen van griep of verkoudheid en wilt u toch op Texel blijven, dan verzoeken we u om u te laten testen. Hiervoor kunt u de GGD bellen voor het maken van een afspraak bij een van de teststraten in Nederland (0800-1202 of +31 850 659 063).

Bij thuiskomst dienen alle Duitse en Belgische toeristen zich te laten testen, om aan te tonen dat ze corona-vrij zijn. Deze test dient plaats te vinden in het land van herkomst. Het is NIET de bedoeling dat u zich als Duitse of Belgische toerist op Texel laat testen, om een verklaring te krijgen die u bij terugkeer in eigen land kunt laten zien.

Tip: Duitse toeristen hebben ook de mogelijkheid tot het doen van de PCR test bij een onafhankelijk laboratorium, bijvoorbeeld op de terugreis . Een aanbieder met verschillende testlocaties is: www.coronalab.eu/en/ Daarmee boekt u mogelijk tijdwinst en kunt u de eventuele verplichte quarantaineperiode inkorten.

update 17 september 2020

Kunnen Duitse gasten nog naar Texel komen?
De Duitse overheid heeft een negatief reisadvies gegeven voor Noord-Holland (woendag 16-09-2020 19.00 uur). Ondanks dit advies zijn gasten onverminderd welkom op Texel. Indien er een coronatest wordt gedaan bij thuiskomst en deze negatief is (geen besmetting), vervalt de quarantaine maatregel. Ook kent Texel weinig corona besmettingen sinds de uitbraak in maart. Indien u wilt annuleren geschiedt dit op basis van de geldende Algemene Voorwaarden.

 

update 13 mei 2020

NIEUWE ‘CROWD CONTROL’ APP VOOR TEXEL

Vakantie in eigen land wint aan populariteit door de nieuw aangekondigde overheidsmaatregelen. Als één van Nederlands’ topvakantiebestemmingen verwacht Texel de komende maanden stapsgewijs meer bezoekers te verwelkomen. Voor inwoners en bezoekers is het dus van belang dat het nergens te druk wordt op het eiland.

TEXELMAP
VVV Texel lanceert daarom op 20 mei de ‘TexelMap’ app. Een systeem waarmee de capaciteit op populaire locaties wordt gemanaged en gecontroleerde spreiding over het eiland proactief wordt toegepast. Iedereen kan zo veilig en verantwoord genieten van rust en ruimte. Iets wat Texel als grootste Waddeneiland volop te bieden heeft.

De TexelMap app is onderdeel van een groter masterplan dat deze week wordt uitgerold. Dit plan gaat over het veilig en verantwoord opschalen van de economie en toeristische activiteiten.

Collectief draagvlak
Samen met meer dan 150 lokale ondernemende en maatschappelijke partijen, waaronder de Vereniging van strandexploitanten, Staatsbosbeheer, musea, Koninklijke Horeca Nederland, het openbaar vervoer, ondernemersverenigingen en een dagelijks groeiend aantal ondernemers, neemt men op het eiland gezamenlijk de verantwoordelijkheid. Hiermee wordt de anderhalvemetersamenleving proactief vormgegeven voor zowel eigen bedrijvigheid, als juist ook publieke ruimtes.

Frank Spooren, directeur VVV Texel: “Namens alle Texelaars heten we onze gasten welkom op ons veelzijdige eiland. Met deze AVG proof en gratis app dragen we bij aan de mogelijkheid om op een veilige en verantwoorde manier van het eiland te genieten. Een vooruitstrevende toepassing binnen onze toeristische branche waar we trots op zijn. Maar alleen de app is niet voldoende, ieder individu speelt hierin een belangrijke rol. We vragen onze inwoners en gasten dan ook om de maatregelen, die van overheidswege zijn ingesteld, nadrukkelijk te volgen.”

Hoe werkt TexelMap?
In samenwerking met de deelnemende partijen is de maximale veilige capaciteit van iedere locatie in kaart gebracht. De beschikbare capaciteit van alle locaties is op ieder moment zichtbaar. Als de capaciteitslimiet is behaald, worden alternatieven aangeboden. De app is ontwikkeld door The Driving Force uit Uithoorn, specialist in oplossingen voor bezoekersspreiding die helpt verstandige keuzes te maken en bezoekers stimuleert om rustige plekken op te zoeken.

TexelMap

De app is meertalig en vanaf woensdag 20 mei gratis te downloaden in de App Store, Play Store of online te gebruiken via www.texelmap.nl.

 

update 7 mei 2020

Het kabinet maakte woensdagavond bekend dat een aantal coronamaatregelen stap voor stap versoepeld wordt:

Vanaf 11 mei: contactberoepen en buitensporten

 • Kappers en schoonheidsspecialisten mogen weer werken. Ook pedicure en fysiotherapie mag weer. U moet een afspraak maken.
 • Buiten sporten mag. Maar je moet wel 1,5 meter afstand houden.
 • Bibliotheken gaan weer open.

Vanaf 1 juni: openbaar vervoer, horeca weer beperkt open

 • In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht. Reis alleen met de bus, tram, metro en trein als je echt moet.
 • Terrassen mogen weer open, maar tafels 1,5 meter uit elkaar.
 • Restaurants en cafés gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten eerst reserveren.
 • Bioscopen, theaters en concertzalen gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten van tevoren een kaartje kopen.
 • Musea gaan open. Bezoekers moeten van tevoren een kaartje kopen.
 • Voortgezet onderwijs gaat open.

Vanaf 1 juli: campings, horeca verder open

 • Als het virus onder controle blijft, mogen campings en vakantieparken weer helemaal open, inclusief gezamenlijke douche- en toiletvoorzieningen.
 • Bioscopen, restaurants, cafés, theaters en concertzalen gaan open voor maximaal 100 personen.
 • Ook kerken, congrescentra en crematoria mogen weer bijeenkomsten organiseren tot honderd personen. Bruiloften met maximaal honderd gasten zijn ook toegestaan.

Vanaf 1 september: alle sporten toegestaan, sauna’s open

 • De sportscholen gaan weer open. Binnen sporten en contactsport mag weer.
  Sportwedstrijden mogen weer, ook het betaald voetbal. Maar er mag geen publiek komen kijken.
 • Verder mogen sauna's, sportscholen en casino's hun deuren weer openen en kunnen ook sekswerkers weer aan de slag.
 • Het kabinet heeft nog geen besluit genomen over wanneer grote evenementen, zoals festivals en concerten, weer georganiseerd mogen worden.

Niet vergeten:
Houd altijd 1,5 meter afstand en ga niet naar plaatsen waar het druk is.

Bij iedere versoepeling geldt dat dit afhankelijk is hoe het virus zich ontwikkelt. Ook moet de praktijk uitwijzen of bepaalde versoepelingen werkbaar zijn.
Lees alle nieuwe maatregelen hier.

update 21 april 2020

 • Het verbod op vergunningplichtige evenementen wordt verlengd tot 1 september.
 • Voor andere maatregelen uit de 'intelligente lockdown', zoals de sluiting van de horeca, geldt dat ze verlengd worden tot 20 mei.
 • De premier benadrukt dat mensen ook thuis moeten blijven werken, veel en vaak handen moeten wassen en minimaal anderhalve meter bij elkaar uit de buurt moeten blijven.
 • Ook de bezoekregeling voor de verzorgingstehuizen, wordt met drie weken verlengd.
 • Vanaf 11 mei mogen de basisscholen onder voorwaarden weer open, evenals het speciale basisonderwijs en de kinderopvang.
 • Ook tandartsen en mondhygiënisten kunnen de deuren weer openen na 28 april. Kappers en bijvoorbeeld schoonheidssalons moeten voorlopig nog wel gesloten blijven.
 • Een week voor 20 mei besluit het kabinet opnieuw over dit pakket.

update 20 april 2020

Procedures en aanpak Texelse huisartsen t.a.v. Covid-19:

 • In de huisartsenpraktijken worden nu alleen patiënten behandeld die geen luchtwegklachten en/of koorts hebben. Ze proberen zoveel mogelijk telefonisch af te handelen en alleen bij noodzaak fysiek patiënten te zien. Voor toeristen geldt dat zij zoveel mogelijk contact opnemen met hun eigen huisarts bij gezondheidsklachten. Alleen indien fysieke beoordeling echt nodig is (bijv. hechtwond of als eigen huisarts dat noodzakelijk vindt), dan kan hij/zij zich telefonisch melden bij een van de Texelse huisartsenpraktijken.
 • Patiënten met luchtwegklachten en/of koorts: ook voor deze patiënten geldt in eerste instantie de eigen huisarts bellen, alleen indien die het nodig acht dat patiënt gezien wordt, kunnen patiënten op een centraal "hoestspreekuur" worden gezien. Hiervoor eerst contact opnemen met een van de Texelse huisartsenpraktijken.
 • Bovenstaande geldt ook voor avond/nacht/weekenden.
 • Website(s) voor betrouwbare informatie over Covid-19: www.thuisarts.nl; www.rivm.nl

update 7 april 2020

 • De grens tussen Nederland en Duitsland blijft de komende tijd open, maar alleen voor noodzakelijk grensverkeer. Niet-noodzakelijk grensverkeer wordt aan beide kanten van de grens opgeroepen om thuis te blijven.
 • Duitsers die vanaf vrijdag 10 april de grens oversteken voor een meerdaags verblijf in Nederland, moeten bij terugkomst in Duitsland twee weken in thuisquarantaine.
 • De grens is open gebleven, omdat de grensregio’s in Nederland en Duitsland teveel met elkaar verweven zijn om daar alles op slot te doen.

update 3 april 2020

Deze Texelse evenementen zijn de komende periode afgelast of verschoven naar een ander moment:

 • In april: Lammetjeswandeltocht, Reddingsbootdag, NK Golfsurfen, Meierblis, Koningsdag en de Nationale Museumweek.
 • In mei: Bedrijdingsdag-viering, Wad 'n Concert, Speciaalbier Festival, Ronde van Oudeschild, Johnny Rep Classic fietstocht, Drive-in Cinema, NK Kitebuggy, Artex Popkorendag en het Wadden Vogelfestival.
 • In juni: Lange Juni, WAVES Festival en Ronde om Texel.
 • In augustus: HavenVIStijn in Oudeschild.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord geeft nogmaals verduidelijking over het sluiten van kampeerterreinen:

 • Campings/terreinen waar met een mobiel kampeermiddel wordt verbleven met centrale toilet-, was- en douchegebouwen worden gesloten. Hieronder moeten ook de camperplaatsen worden verstaan, waarbij sprake is van het gebruik kunnen maken van centrale voorzieningen.
 • Parken met accommodaties die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen zoals bijvoorbeeld chalets of vakantiehuisjes, kunnen openblijven.
 • Bij terreinen waar zowel sprake is van centrale toilet- en douchegebouwen als accommodaties met eigen douche en wc, worden de centrale sanitaire voorzieningen gesloten. Het terrein blijft dan alleen open voor gasten die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen in het eigen chalet, vakantiehuisje of de stacaravan.
 • Strandhuisjes mogen niet gebruikt of opgebouwd worden. Ook dagrecreatie is niet toegestaan.
 • De maatregelen gelden tot nader order tot en met 28 april.

update 1 april 2020

 • De huidige coronamaatregelen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Scholen, horeca, musea en sportclubs blijven dicht tot en met 28 april.
 • De evenementen en samenkomsten (zonder ondergrens van honderd personen) zijn nog steeds verboden tot 1 juni.
 • Het advies is: blijf zo veel mogelijk thuis, ook tijdens Pasen en de meivakantie. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en bij klachten blijft het hele gezin thuis.
 • Parken met accommodaties die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen, zoals bijvoorbeeld chalets of vakantiehuisjes zijn geopend. Bij terreinen waar zowel sprake is van centrale toilet- en douchegebouwen als accommodaties met eigen douche en toilet, worden de centrale sanitaire voorzieningen gesloten. Het terrein blijft dan alleen open voor gasten die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen in het eigen chalet, vakantiehuisje of de stacaravan.
 • Sanitaire voorzieningen op campings blijven gesloten t/m 28 april.
 • De kans bestaat dat de maatregelen ook na 28 april verlengd worden. Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen.

update 25 maart 2020

 • De maandagmarkt in Den Burg blijft doorgaan. Een markt is namelijk een essentieel onderdeel van onze voedselketen. Landelijke coronamaatregelen worden hier nageleefd. ( Houd 1,5 meter afstand, blijf zoveel mogelijk thuis, blijf binnen bij verkoudheidsklachten).
 • De supermarktketens en drogisterijen beperken momenteel het aantal klanten in de winkel. Een winkelwagentje is bij veel supermarkten nu verplicht. Zo kunnen mensen beter 1,5 meter afstand houden. In kleinere supermarkten wordt het gebruik van een mandje verplicht. In de winkels is slechts een beperkt aantal wagens en mandjes beschikbaar, zodat het niet te druk wordt. Als de winkel volgens de nieuwe richtlijn vol is, moeten andere klanten buiten wachten.

update 24 maart 2020

 • Alle samenkomsten worden tot 1 juni verboden. Op Texel gaat er onder meer een streep door evenementen als Broadway, Koningsdag en de meierblis.

update 23 maart 2020 20.20 uur

 • Zojuist zijn tijdens de landelijke persconferentie maatregelen aangescherpt. Dit zijn o.a.: boetes worden uitgedeeld als er geen 1,5 meter afstand wordt gehouden (bij groepen bij meer dan 3 personen), bij koorts van een gezinslid moet het hele gezin thuis blijven en alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Morgen delen we meer details over wat deze aanscherping betekent voor de activiteiten op Texel.
 • Vanaf zaterdag 28 maart vaart TESO volgens een aangepaste dienstregeling, met minder overtochten. Op de speciale nieuwspagina van TESO kunt u de aangepaste dienstregeling bekijken.

 update 23 maart 2020 11.30 uur

 • Als gevolg van laag water kunnen de afvaarten vandaag tussen 13.00 en 15.00 uur mogelijk uitvallen. Op de website van teso.nl kunt u de actuele info over deze afvaarten vinden.
 • Vanavond om 19:00 uur is er een landelijke persconferentie. Indien er mededelingen zijn, die ook van toepassing zijn voor Texel, worden deze aan dit liveblog toegevoegd.
 • Staatsbosbeheer Texel laat weten dat hun natuurgebieden geopend blijven, maar doet wel een verzoek aan bezoekers om zich te houden aan de geldende maatregelen. Natuurmonumenten heeft zondag 22 maart een landelijke oproep gedaan om niet de natuur in te gaan. Als u er toch voor kiest om de natuur te bezoeken, neem dan de volgende richtlijnen in acht: vermijd drukke plekken, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en blijf thuis als u griepverschijnselen heeft.
 • Steeds meer winkels passen hun openingstijden aan of sluiten tijdelijk. We adviseren u om de openingstijden te checken voordat u de winkel wilt bezoeken. 

update 19 maart 2020

Gemeente Texel meldt de eerste coronabesmettingen op Texel. De in dit blog eerder gecommuniceerde maatregelen van de GGD, de Rijksoverheid en het RIVM blijven van kracht.

Om gedupeerden tegemoet te komen betaalt de gemeente Texel de reeds betaalde kosten van het Texel e-vignet terug. Het gaat hier om alle soorten kaarten; jaar-, maand- of weekkaarten. Heeft u uw verblijf moeten annuleren en wilt u voor restitutie in aanmerking komen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin uw naam, kenteken en IBAN (rekeningnummer). De kosten worden geretourneerd en het vignet wordt uit het systeem gehaald.

update 17 maart 2020

Op basis van de rapportage in het NOS journaal krijgen wij veel vragen over de veerdienst. Dit is belangrijk om te weten:

 • De Texelse veerdienst TESO voert haar dienstregeling normaal uit. Reizigers moeten tijdens de 20 minuten durende overtocht in hun voertuig blijven en voor vertrek online een e-ticket kopen, zodat ze geen enkel contact hoeven te hebben met andere mensen.
 • Gemiddeld genomen gaan er per afvaart ongeveer 40 voetgangers en fietsers mee aan boord. Op het ruime salondek (met een oppervlak van ruim 3.000m2) is het voor deze passagiers eenvoudig mogelijk om 2 meter afstand te houden ten opzichte van de andere mensen.
 • Deze maatregelen garanderen voor een ieder een veilige overtocht. Alle informatie over reizen, maatregelen en het vaarschema zijn te vinden op www.teso.nl‎.

update 16 maart 2020

 • Texelduinen krijgt op dit moment veel telefoontjes en mails, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op al uw verzoeken te reageren. Wij verzoeken u uw vragen zoveel mogelijk per e-mail te stellen. We danken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip. Via dit liveblog blijven wij u ook de komende tijd op de hoogte houden.
 • De huisartsen blijven open voor essentiële (spoed) zorg. Het is niet mogelijk zelf naar de praktijk te komen, u wordt altijd verzocht eerst telefonisch contact op te nemen. Mensen met luchtwegklachten wordt verzocht de Texelse Apotheek niet te betreden.

update 15 maart 2020

In Nederland en ook op Texel worden op 15 maart om 18.00 uur alle eet-en drinkgelegenheden, sportcentra en sauna's gesloten. Deze nieuwe maatregel geldt tot en met 6 april, net zoals alle andere maatregelen die op dit liveblog eerder zijn gemeld.

update 14 maart 2020

 • Houd er rekening mee dat op Texel voorlopig veel bedrijven vragen om met de pin -in plaats van contant geld- te betalen.
 • De rommelmarkt van Den Hoorn is t/m 31 maart afgelast. De diensten van de Protestantse kerken op Texel worden in maart online uitgezonden.

update 13 maart 2020

 • Het Proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij is vanaf maandag 16 maart gesloten, de rondleidingen zijn tot in ieder geval 31 maart 2020 afgelast.
 • Het evenement 'Beethoven Scratch' is afgelast.
 • Texelse bedrijven treffen extra hygiënemaatregelen: bij wastafels is desinfecterende zeep aanwezig, medewerkers wassen de handen extra vaak, er worden extra schoonmaakrondes ingelast, bij begroeting worden geen handen geschud en medewerkers met lichte vorm van klachten blijven thuis.
 • Diverse restaurants en activiteitenlocaties op Texel beperken hun capaciteit (t/m 31 maart 2020) tot maximaal 100 personen. Bij de ingang van de betreffende locaties wordt u hierover geïnformeerd.

update 12 maart 2020

Op verzoek van de nationale overheid treft Texel maatregelen in verband met het coronavirus in Nederland:

 • De veerdienst TESO verzoekt reizigers met een auto om in de auto te blijven. Fietsers en voetgangers wordt gevraagd zich zoveel mogelijk in de salons te verspreiden. Aan boord zijn uitgebreide hygienemaatregelen genomen. De buffetten blijven gesloten. De veerdienst zal niet uit de vaart gaan.
 • De musea Museum Kaap Skil, Ecomare, Waelstee, Flora en de vuurtoren zijn tot en met 6 april 2020 gesloten.
 • De volgende evenementen zijn afgelast: Halve Marathon De Waal, Texelpop, Lindeboom Live, Johannes Passion, Ode aan De Krim en het Voorjaarsconcert van Excelsior.

11 maart 2020

Nieuwe boekingen: gratis annuleren

Wilt u graag zekerheid bij het boeken van uw vakantie naar Texel? In de periode tot en met 31 maart 2020 kunt u de accommodaties van Texelduinen gratis annuleren.

Voor het gratis annuleren gelden de volgende voorwaarden:

 • Dit geldt alleen voor nieuwe boekingen die gemaakt worden tussen 11 en 31 maart 2020;
 • Bij een annulering die voldoet aan deze voorwaarden betaalt u alleen de reserveringskosten;
 • Annuleren kan zonder opgaaf van redenen;
 • Een annulering moet 48 uur voor de aankomstdatum van de boeking bekend zijn bij Texelduinen.

Voor een annulering kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0222-320300.

 

Vragen?

Wilt u weten wat de huidige situatie betekent voor uw boeking via Texelduinen en/of vakantie naar het eiland? Neem dan contact op met Texelduinen. Op de website van Verbond voor verzekeraars kunt u kijken wat een eventuele annulering betekent voor een gemaakte boeking met een annulerings-/reisverzekering. Voor officiële informatie over het coronavirus en gezondheidsadvies adviseren we u de site van het RIVM te raadplegen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast