Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Bijzondere accommodaties
  • Gratis Wifi
  • Geen receptie, direct uw vakantiehuis in!
  • LASTMINUTES

Culinair nazomeren op Texel

Culinair nazomeren op Texel

Het is weer een heerlijke Texelse zomer geweest. Zoals we van Texel gewend zijn, was de zon daarbij heel vaak aanwezig. En een eventueel buitje trok snel weg naar zee. Ook voor de nazomer zit er nog veel moois in het vat. In september is er bovendien weer van alles te beleven op Texel. Komt u voor de rust en de natuur, wilt u gezellige evenementen bezoeken of zoekt u de combinatie hiervan? Op Texel kan het allemaal.

September staat op Texel in het teken van culinair. Bekend is het jaarlijkse evenement, maar met een grote verscheidenheid aan Texelse producten is er nog veel meer te genieten.

De R is weer in de maand: oesters rapen

Als de R in de maand is, is het oesterseizoen weer begonnen. De periode van september tot juni is de beste tijd om oesters te rapen. Ga met laag water het wad op om een maaltje bij elkaar te zoeken. Op www.getij.nl kun je zien wanneer het eb is. Om oesters te openen heb je een (oester)mes en liefst ook een metalen handschoen nodig. En dan? Direct genieten met een scheutje citroensap of lekker onder de grill met kaas.

Texel Culinair: smikkelen op z’n Tessels

In het weekend van 8 tot en met 10 september 2017 presenteren de culinaire bedrijven van Texel zich met exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Dit jaar is het thema Noordzeevis. Houdt u niet van vis, kom dan gerust, want er zijn ook heel veel gerechtjes met andere ingrediënten. Gezellig bij de culinaire kraampjes langs om veel verschillende gerechtjes en bijpassende bieren en wijnen te proeven. Een evenement vol kwaliteit en gezelligheid.

Smikkelen en handwerk

Smullen van de producten van de zee kan ook op een heel pure manier. Geniet van een vaartocht met een garnalenkotter vanuit de haven van Oudeschild. Aan boord hoort u van alles over de visvangst en leert u garnalen pellen. Aan het eind van de tocht krijgt u een portie vers gekookte garnalen mee om op je vakantieadres verder te oefenen. En te smullen natuurlijk; verser kan niet!


En dit is nog maar een kleine selectie van wat Texel te bieden heeft. Wil je Texel ontdekken? Doe dan een weekendje Texel of boek een vakantie op het eiland. Uit ons aanbod kunt u kiezen voor een heerlijke villa, een rustig gelegen eilandlodge en een mooie bungalow of een vakantiehuis met veel privacy. Als je snel wilt vertrekken, check dan onze lastminutes. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast