Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Beleef de Ronde om Texel, de grootste catamaranrace ter wereld!

Beleef de Ronde om Texel, de grootste catamaranrace ter wereld!

De Ronde om Texel is in de afgelopen 39 jaar uitgegroeid tot de grootste catamaranrace ter wereld, waarbij honderden catamarans rond het Waddeneiland varen. Dat moet je zeker een keer meemaken!

Publieksevenement

De Ronde om Texel is al jaren een zeer populair publieksevenement. De start van de spectaculaire race vindt plaats bij Paal 17, waar je kunt zien hoe de catamarans worden klaar gemaakt en via de heftige branding het water op gaan, waarna ze met een indrukwekkende start vertrekken. Op het strand staan maar liefst 10.000 toeschouwers, en bij de vuurtoren en in Oudeschild staan nog eens duizenden mensen. Bij de vuurtoren en Oudeschild zijn de catamarans goed te zien, omdat ze daar vlak langs de kust kunnen varen. Na de start kan het publiek op het strand de 100 kilometer lange race volgen via de grote schermen, en zorgt een omroeper voor een live verslag. Afhankelijk van de wind komen de eerste catamarans na ongeveer 3 uur zeilen weer bij de finish in zicht. ’s Avonds vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats.

Paal 17

Paal 17 is niet alleen het start- en eindpunt van de Ronde om Texel, maar vormt tevens het bruisende middelpunt van het evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot veel meer dan alleen een zeilrace. De hele week lang staat Paal 17 in het teken van wind en water, en er worden dan ook verschillende surfwedstrijden en kitesurf-demonstraties georganiseerd. Er is zowel tijdens als na de catamaranrace van alles te beleven, waaronder diverse live-optredens. Uiteraard is er tijdens de Ronde om Texel ook geen gebrek aan lekker eten en drinken. Kortom, de Ronde om Texel is een groot feest dat je niet wilt missen!

Boek je accommodatie voor de Ronde om Texel bij Texelduinen!

Of je nu zelf deelneemt aan de Ronde om Texel, of simpelweg naar Texel komt om als toeschouwer te genieten van de zeiltocht en de live-optredens, Texelduinen bied je de ideale accommodatie voor je verblijf. Neem een kijkje in het aanbod en kies uit onze bijzondere bungalows, eilandlodges en exclusieve vakantiewoningen jouw perfecte uitvalsbasis om de Ronde om Texel mee te maken!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast