Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Beleef de Lange Juni Cultuurmaand op Texel!

Beleef de Lange Juni Cultuurmaand op Texel!

Het is dit jaar de derde keer dat de maand juni op Texel geheel in het teken van kunst en cultuur staat. Gedurende deze maand wordt nog duidelijker zichtbaar dat Texel een eiland is waar kunst, cultuur en muziek een heel belangrijke rol spelen. Lange Juni Cultuurmaand is een initiatief van een groep Texelse ondernemers en kunstliefhebbers, in samenwerking met de VVV, en er werken kunstenaars en musici van zowel Texel als van het vasteland mee. Maar wat kun je allemaal verwachten tijdens Lange Juni?

Exposities

Er zijn allerlei leuke exposities te bewonderen tijdens Lange Juni. Heel leuk is Dichter bij Zee, een expositie in strandhuisjes op het strand bij Paal 9, waarbij kunstenaars en dichters aan elkaar gekoppeld zijn. Of de Island Art Exchange, een kunstenaarsuitwisseling tussen Texel en Zeeland. Schipbreuk- en juttersmuseum Flora heeft een bijzondere expositie van Marcel Dijker, die kunst maakt met op het strand aangespoeld drijfhout. 

Muziek

Lange Juni staat ook bol van de muziek. Met muziekfestivals als Texelpop en Jazz on the Waves. Maar ook de Zomeravondconcerten voor de liefhebber van klassieke muziek.

Markten

Tijdens de Markt van de Smaakbelevenis kun je naar hartenlust allerlei typisch Texelse specialiteiten uitproberen. Ook zijn er verschillende demonstraties van o.a. een valkenier en een schapenscheerder, en kun je deelnemen aan diverse workshops.

Theater en kleinkunst

Even genieten van een mooie voorstelling kan natuurlijk ook tijdens Lange Juni. Er zijn deze maand verschillende theatershows, musicals en muziekvoorstellingen. Ook improvisatietheater komt aan bod.

Poëzie

Mare van de Mast werd dit jaar benoemd tot de eerste Eilanddichter van Texel. Uiteraard zal ook zij aanwezig zijn tijdens Lange Juni. Zo is het mogelijk om samen met haar de expositie Dichter bij Zee te bezoeken.

Beeldende kunst

Klifhanger is een kunstroute die je zeker niet mag missen tijdens de cultuurmaand op Texel. Verschillende inwoners van Texel hebben voor de kunstroute een kamer, schuurtje, erf of weiland beschikbaar gesteld aan kunstenaars, die een bij de locatie passend kunstwerk maken.

Lezingen en workshops

Naast alle kunst en muziek zijn er ook diverse lezingen en workshops die u kunt bijwonen. Zelf een Texels landschap leren schilderen? Pizza’s leren bakken? Het kan allemaal tijdens de Lange Juni Cultuurmaand.

Wilt u ook de Lange Juni Cultuurmaand op Texel beleven?

Texelduinen is gespecialiseerd in het verhuren van bijzondere accommodaties op Texel. Wij bieden je dan ook de ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan de Lange Juni Cultuurmaand. Of je nu de voorkeur geeft aan een gezellige bungalow, een sfeervolle eilandlodge, een authentiek vissershuisje of een ruime, luxe villa die van alle gemakken voorzien is, het is allemaal mogelijk bij Texelduinen. Boek nu en profiteer van onze aantrekkelijke tarieven!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast