Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

8 tips voor zomerse evenementen

8 tips voor zomerse evenementen

Texelaars in zomerstemming: 8 tips voor zomerse evenementen

Nu de temperatuur weer oploopt en de dagen lekker lang zijn, genieten niet alleen de toeristen op het eiland. Ook de Texelaars komen in zomerstemming en verheugen zich op lange dagen op het strand of een bezoek aan een gezellig evenement. Wij delen graag onze 8 favorieten met u.

1. Sompop – 6 juli 2019

Een favoriet evenement van Victor is Sompop. “In het kleine dorpje De Waal bezoek ik begin juli graag Sompop (voorheen Sommeltjespop). Goede bands, veel gezelligheid en mooi weer. Een ideale combinatie.” Sompop is een kleinschalig festival, maar weet altijd weer goede, opkomende bands naar Texel te halen. Voor een klein bedrag kun je een hele middag en avond genieten.

2. Beach Food Festival – 19 t/m 21 juli 2019

Na het succes van vorige jaren, is er dit jaar weer een Beach Food Festival bij de Waddenzee bij Oudeschild. Sabine houdt als Oosterender van de sfeer van de Waddenkust. “Het relaxte gekabbel van de Waddenzee is een heerlijk decor voor dit evenement. Vanuit foodtrucks van vooral Texelse bedrijven worden de mooiste gerechten geserveerd. Heerlijk!”

3. Oosterend Present – 25 t/m 28 juli 2018

Zoals alle Oosterenders, zijn Sabine en Annette al maandenlang bezig met de voorbereidingen voor het grote dorpsfeest Oosterend Present, dat één keer per 5 jaar wordt gehouden. Er wordt op woensdag- en donderdagavond een groot openluchttheater opgevoerd over de 80-jarige oorlog waaraan meer dan 200 dorpsbewoners meedoen. Het hele dorp wordt versierd; elke straat kiest zijn eigen variant binnen het thema Kunst. Op donderdag eten de dorpsbewoners samen brood en gebakken vis op straat aan een meterslange tafel. Verder zijn er een grote markt, kindertheater, straattheater en diverse andere activiteiten.

4. Landbouwdag Texel – 26 juli 2018

Annette gaat graag naar de evenementen die te maken hebben met de landbouw. “Met de mooiste dieren uit de schapenfokkerij van onze boerderij zijn wij jaarlijks aanwezig op de schapenkeuring tijdens de Landbouwdag in Den Hoorn en bij de schapenfokdag op de eerste maandag van september in het centrum van Den Burg.” De Landbouwdag biedt veel meer dan alleen schapen. De Texelse landbouw wordt er uitgebreid belicht. Er zijn grote, moderne landbouwmachines en tractors van dichtbij te bekijken en als je geluk hebt, mag je even in de cabine zitten. Er is o.a. een concours hippique en een markt met Texelse producten. “De Landbouwdag is een leuke dag waar voor jong en oud van alles te beleven is. Ook de Texelse boeren nemen tijd om deze gezellige dag bij te wonen. Jammer dat ik dit jaar moet kiezen tussen Oosterend Present en de Landbouwdag.”

5. Havenvistijn – 11 augustus 2018

De Texelse visserij presenteert zich tijdens het Havenvistijn op de haven van Oudeschild. “Op de beroemde vistafel kun je veel vissoorten bekijken. Er wordt vis gerookt en gebakken en er zijn botten en mammoetkiezen te zien die de vissers in hun netten vinden. Je kunt een broodje verse garnalen kopen voor het goede doel. Het is zo gezellig, dat ik er elk jaar weer heen ga.”, aldus Annette.

6. Strenderpop - 18 augustus 2018

Oosterend heeft al 25 jaar haar eigen popfestival, Strenderpop. Sabine houdt van de relaxte sfeer en de gezelligheid op het festivalveld. “Met het hele gezin gaan we naar het festivalveldje midden in het dorp. We drinken met bekenden een biertje en jong en oud geniet van de sfeer. Het start aan het begin van de middag en duurt tot 21.00 uur. Op deze manier is het hele dorp blij met Strenderpop.”

7. Paardenevenementen: SGW Texel – 8 en 9 september 2018

Met zijn kilometers ruiterpad over het hele eiland en meerdere keren per jaar grote paardenevenementen is Texel een echt paardeneiland. De Waddenruiters en Menvereniging Tussen Wad en Duin organiseren deze evenementen. Als ‘paardenmoeder’ van vier rijdende dochters, waarvan er drie meedoen aan de paardenevenementen, geniet Theresia van deze hectische dagen. “Al vroeg is het in huis een drukte van belang. Bij de meiden moeten de haren strak in mooie knotten gestoken worden. Daarna gaan we naar de stal om de pony’s klaar te maken voor de wedstrijd. Vorige maand waren dat de wedstrijden van het Texelweekend.”

In het weekend van 8 en 9 september 2018 maken Theresia en haar dochters zich klaar voor de SGW Texel, de cross! “ ‘De buurmannen’ van de Hoornderweg stellen hun landerijen beschikbaar en een bouwploeg is wekenlang bezig een spectaculair crossterrein te realiseren. Elk jaar genieten honderden ruiters van beginnende tot doorgewinterde eventing ruiters van de bijzondere en steeds weer nieuwe hindernissen. ‘Paardenmoeders’ zoals ik helpen met de vele vrijwilligerstaken, want zonder vrijwilligers geen Texelse evenementen.”

8. Texel Culinair 14 t/m 16 september 2018

Theresia is ook fan van Texel Culinair. “Een driedaags culinair evenement in De Koog, waar proeven een ware beleving is. Restaurants van over het hele eiland presenteren hun mooiste en lekkerste gerechten, met veelal Texelse ingrediënten. Voor mij en mijn gezin drie dagen genieten van heerlijkheden en gezelligheid. De Dorpsstraat van De Koog is deze dagen een culinaire hotspot.

Wil je ook een Texels evenement bezoeken? Doe dan een weekendje Texel of boek een vakantie op het eiland. Kies uit ons aanbod voor een heerlijke villa, een mooie bungalow, een gezellig appartement of een vakantiehuis met veel privacy. Als je snel wilt vertrekken, check dan onze lastminutes.

Data 2019 onder voorbehoud.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast