Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

8 Tips voor terrasjes op Texel

8 Tips voor terrasjes op Texel

Verlang jij ook zo naar de zomer op Texel? Neem 's morgens vroeg, nog voor anderen op dat idee komen, een verfrissende duik in de Noordzee en je dag bruist van energie. Het water is nu al 17° C en hoogzomer wel 20° C. Of om vijf uur ’s middags als het strand weer leeg loopt: lekker barbecuen op het strand, glaasje rosé erbij en wachten tot de zon klaar is met zijn werk.

En wat doe je nog meer in de zomer? Wat denk je van eindeloos op een terras zitten! Er zijn heel veel leuke terrassen op Texel: van de bekende zoals bij de strandpaviljoens (vooral geliefd bij zonsondergang) tot het verborgen terras achter het Cafeetje in Oosterend.


De medewerkers van Texelduinen geven hun 8 leukste terrastips.

1. De Compagnie

Vanaf het terras van De Compagnie heb je een geweldig uitzicht over de haven en de Waddenzee. Het restaurant staat lekker hoog en het terras is aan de zeezijde. Hier zie je de plezierjachten van en naar de jachthaven varen. Naast het restaurant is de waterspeelplaats van de jachthaven, dus de kinderen hebben ook geen haast.

2. Kaap Noord

Ook dit terras heeft als grote pluspunt het uitzicht op Vlieland. Verder staat dit strandpaviljoen bekend om zijn relaxte en persoonlijke sfeer.

3. Catharinahoeve

In het bos is Catharinahoeve een fijne plek om van het terras te genieten. Zeker als je met kinderen bent. Naast het terras van dit familierestaurant vermaken de kinderen zich in de speeltuin, terwijl je zelf van het zonnetje geniet. Voor als het niet zulk mooi weer is, heeft het restaurant ook binnen een speelzolder.

4. De Lindeboom

De terrassen onder de grote kastanjeboom op de Stenenplaats zijn bekend en geliefd. Maar ook op het grote plein, de Groeneplaats, is een gezellig terras bij Hotel-Restaurant De Lindeboom. Op dit beschutte terras geniet je een glas Texels bier of iets anders lekkers.

5. De Toegift

Op Klif in Den Hoorn ligt het verrassend grote en beschutte terras van Restaurant De Toegift. Hier is niet alleen een fijn terras, De Toegift is ook een prima restaurant. Bovendien zijn er regelmatig theatervoorstellingen: van startende cabaretiers tot try-outs van bekende artiesten. Op zondagmiddag zijn er vaak gratis muziekoptredens in het kader van ‘Free Music at the Weekend’.

6. De Bilder

Heerlijk in de avond op een verwarmd terras genieten van een drankje of een hapje? Dat doe je bij De Bilder in de levendige Dorpsstraat in De Koog. En dat met lekkere muziek erbij.

7. De Worsteltent

Restaurant De Worsteltent aan de bosrand heeft in de zomermaanden een muzikaal programma in de beschutte tuin aan de bosrand. Kijk in de vakantiekranten voor het programma.

8. Vliegveldrestaurant

Vanaf het terras bij het Vliegveldrestaurant beleef je van alles. Sportvliegtuigjes die aankomen of vertrekken en parachutes die voor je neus landen. Hier hoef je je geen moment te vervelen.

Vakantie op Texel
Wil je ook op deze terrasjes van het eiland genieten? Doe dan een weekendje Texel of boek een vakantie op het eiland. Kies uit ons aanbod voor een heerlijke villa, een mooie bungalow, een gezellig appartement of een vakantiehuis met veel privacy. Als je snel wilt vertrekken, check dan onze lastminutes. Laat ons weten hoe jij je vermaakt hebt op de Texelse terrassen en anderen plekken!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast