Verhuur van bijzondere accommodaties op Texel

Gratis overtocht Last-minute
  • Unieke vakantiehuizen
  • Op de mooiste plekjes
  • Contactloos inchecken
  • LASTMINUTES

Blog

Texel in de zomer: wij weten volop rustige plekjes

Texel in de zomer: wij weten volop rustige plekjes

Als je de veerboot verlaat en het eiland op rijdt, lijkt Texel nogal druk. Je bent tenslotte niet de enige die graag naar Texel op vakantie wil. Sommigen zijn bang dat Texel te druk zal worden nu het eiland in de top 10 Best of Europe van Lonely Planet staat. Zijn er nog wel rustige plekjes op Texel als ik een weekendje weg wil?
Wij vertellen je hier graag onze persoonlijke tips voor de allerrustigste plekken.

Ontspannen strandseizoen

Ontspannen strandseizoen

Het strand is dé plek om te ontspannen. De zon op je huid, het ontspannende geluid van golven en wind, het gladde zand door je handen en een duik in de branding om alles van je af te spoelen. Zomervakantie in optima forma.

Liveblog: coronamaatregelen op Texel

Liveblog: coronamaatregelen op Texel

Heeft u vragen over annuleringen, dan verzoeken wij u deze per e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Via deze pagina houden we u van de maatregelen op de hoogte. Dit op basis van berichtgeving van VVV Texel, gemeente Texel, Teso-bootdienst en ondernemersvereniging TOP.

laatste update: 4 januari 2021

Culinair nazomeren op Texel

Culinair nazomeren op Texel

Het is weer een mooie Texelse zomer geweest. Zoals we van Texel gewend zijn, was de zon daarbij heel vaak aanwezig. En een eventueel buitje trok snel weg naar zee. Ook voor de nazomer zit er nog veel moois in het vat. In september is er bovendien weer van alles te beleven op Texel. Komt u voor de rust en de natuur, wilt u gezellige evenementen bezoeken of zoekt u de combinatie hiervan? Op Texel kan het allemaal.

8 Tips voor terrasjes op Texel

8 Tips voor terrasjes op Texel

Verlang jij ook zo naar de zomer op Texel? Neem 's morgens vroeg, nog voor anderen op dat idee komen, een verfrissende duik in de Noordzee en je dag bruist van energie. Het water is nu al 17° C en hoogzomer wel 20° C. Of om vijf uur ’s middags als het strand weer leeg loopt: lekker barbecuen op het strand, glaasje rosé erbij en wachten tot de zon klaar is met zijn werk.

Natuur op Texel: nieuwe natuur en gouwe ouwe

Natuur op Texel: nieuwe natuur en gouwe ouwe

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de natuurgebieden op Texel nog mooier en veelzijdiger te maken. In 2019 wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting van Waalenburg.

Wat is er allemaal nieuw?

De stroom reizigers komt nu pas echt op gang

De stroom reizigers komt nu pas echt op gang

De zomervakantie is bijna voorbij, maar eigenlijk komt op Texel de stroom reizigers nu pas echt op gang. Tijdens de vogeltrek in het najaar vertrekken miljoenen vogels vanuit het hoge Noorden. Onderweg gebruiken ze de Wadden om bij te tanken. Van half augustus tot in november is het gebied een walhalla voor vogelliefhebbers. Er zijn veel soorten waar te nemen, die in enorme aantallen neerstrijken.

8 tips voor zomerse evenementen

8 tips voor zomerse evenementen

Texelaars in zomerstemming: 8 tips voor zomerse evenementen

Nu de temperatuur weer oploopt en de dagen lekker lang zijn, genieten niet alleen de toeristen op het eiland. Ook de Texelaars komen in zomerstemming en verheugen zich op lange dagen op het strand of een bezoek aan een gezellig evenement. Wij delen graag onze 8 favorieten met u.

Bijzondere accommodaties, service, gastvrijheid: 10 jaar Texelduinen

Bijzondere accommodaties, service, gastvrijheid: 10 jaar Texelduinen

“Het is geweldig; ik geniet er elke dag van.” Victor Lancée is nog net zo enthousiast over zijn verhuurbedrijf als toen hij 10 jaar geleden begon. “Wat is er leuker dan vakantiegangers, die Texel gaan ontdekken of juist al heel goed kennen, te verrassen met een prachtig vakantiehuis op een geweldige plek? En dan zorgen we ook voor een leuke welkomstattentie in een huis dat écht schoon is”.

Denk je dat Texel nu in winterslaap is?

Denk je dat Texel nu in winterslaap is?

Na zeker 9 maanden toeristenseizoen is het in de winter rustig op Texel. Als je kijkt naar het aantal toeristen lijkt het of Texel een beetje slaapt. Het is stil op straat, rustig in de winkels, er zijn weinig gasten in de restaurants en sommige hotels, restaurants en musea zijn tijdelijk gesloten. Iedereen komt even op adem na vele maanden hard werken. Nu is de tijd dat de Texelaars zelf relaxen. Wat gebeurt er terwijl het eiland tot rust komt?

Gratis cultureel strunen in Den Burg

Gratis cultureel strunen in Den Burg

foto: Justin Sinner

Wat hebben we weer genoten van veelzijdige evenementen op Texel dit jaar! Beachfood Festival, Ronde om Texel, Sommeltjespop, Broadway Boulevard, Racoon op de haven, Texel Culinair, klassieke concerten van The International Holland Music Sessions (TIHMS) en nog heel veel meer. En dan november!

Golven en golfen

Golven en golfen

Op Texel is van alles te beleven, maar de favoriet van Victor is en blijft het strand. Elk vrij moment op een zonnige dag is hij te vinden bij zijn strandhuisje. Lekker relaxen in de zon begeleid door het ontspannende geluid van de zee. Gezellig een praatje maken, een boek lezen of je ogen dicht en alleen de zon op je huid voelen. En tussendoor een verkoelende duik in de golven. Maar nu! Nu is Victor op de golfbaan geweest en vol enthousiasme teruggekomen. 

Voorjaar: lammetjes, lammetjes en nog meer lammetjes

Voorjaar: lammetjes, lammetjes en nog meer lammetjes

Het is weer zo ver: de weilanden op schapeneiland Texel worden weer bevolkt door duizenden lammetjes. Lammetjes die met hun moeder door de wei scharrelen, lekker in de zon liggen of samen rennen rond de ‘kolk’. Het geeft een voorjaarsgevoel bij uitstek. Maar wat gaat er allemaal aan vooraf voordat het zover is? Omdat ik naast marketingmedewerker van Texelduinen ook mede-eigenaar van een schapenbedrijf met stamboek-Texelaars (ja, Texel heeft een eigen schapenras!) ben, neem ik u graag mee in de wereld van de schapenboer.

Winter en de eerste voorjaarsbodes

Winter en de eerste voorjaarsbodes

We genieten nu nog volop van de winter. Met soms een flinke storm en hoog water, waardoor de Slufter vol water loopt en de duinen, vooral bij Paal 9, het zwaar te verduren hebben. Maar vaak ook met rustig winterweer, waarbij je je niet meer kunt voorstellen dat het zo kort geleden nog zo hard waaide. Soms heel on-Texels windstil met een prachtige zonsopgang. En de winterse zonsondergang trekt weer (hobby)fotografen naar het strand of andere leuke Texelse plekjes.

Een heel nieuw jaar aan je voeten

Een heel nieuw jaar aan je voeten

In december kijken we even terug op het jaar dat bijna is afgelopen, maar vooral kijken we vooruit. Naar al het leuks dat we in 2017 op Texel en bij Texelduinen gaan beleven.